Engelsk
Norsk

Og vinneren ble...

Tirsdag 20. desember kl. 12.00 ble vinneren av arkitektkonkurransen Kunstsilo kåret i Kilden Teater- og Konserthus.

Forslaget ”Silosamlingen” vant konkurransen, og hvis alt går etter planen er det slik Kristiansands nye kulturkvartal og Kanalbyens nærmeste nabolag blir seende ut. JBU eier 50% av Kanalbyen.

Verdig vinner
Arkitektene bak ”Silosamlingen” er de to Barcelona-baserte selskapene Mestres Wåge Arquitectes og MX_SI Architectural Studio.
- Hvis jeg tar på meg Kanalbyen-hatten er vi meget godt fornøyde med at ”Silosamlingen” gikk seirende ut. Dette var et av de forslagene vi hele tiden vurderte som best i forhold til den nye bydelen, forteller Eivind Buckner, jurymedlem i konkurransen og prosjektleder i Kanalbyen. Han utdyper: - For Kanalbyen var utformingen av byrommene og selve gjennomføringen av utbyggingen naturligvis viktige faktorer fra vårt ståsted, på samme måte som kunstner Leonard Rickhard var mest opptatt av at museet skulle få de beste utstillingsfasilitetene. Det er svært hyggelig at så forskjellige og sterke hensyn fant hverandre i prosessen, og det i et forslag som både overbeviste og begeistret juryen, sier Buckner.
 
Juryen
Ordfører Harald Furre var juryleder, og Erik Sandsmark, rådgiver i by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune, fylte rollen som prosjektleder for gjennomføringen av konkurransen. Videre besto juryen av Nicolai Tangen, fondsforvalter, Gro Bonesmo og Gudrun Molden, begge sivilarkitekter MNAL oppnevnt av Norske Arkitekters Landsforbund, Leonard Rickhard, billedkunstner, Karin Hindsbo, direktør KODE, Randi Jessen, administrasjonssjef/fungerende direktør SKMU, Lin Skaufel, byplanlegger og arkitekt MAA og Eivind Buckner, prosjektleder i Kanalbyen.
 
Juryens begrunnelse 
Her er et utdrag av hva juryen sa om vinnerforslaget, med særlig tanke på byrommene og grensesnittet mot Kanalbyen: ”Silosamlingen” har laget et enkelt vellykket hierarki av gode offentlige rom mellom Kilden og Kanalbyen. Konseptet er enkelt og tiltalende. På en stillferdig og elegant måte, er siloens storslagne potensial og geometri videreutviklet. Siloens fulle volum er ivaretatt. Frontbygget er beholdt i hele sin lengde. Siloen har blitt supplert med et enkelt rektangulært bygg forskjøvet mot Kilden. Kulturskole og bolig/hotell er lagt i rektangulære volumer forsiktig vinklet på campus bak siloen. Sammen danner de et avklart plassrom mot Kanalbyen. Utstillingsrommene er organisert og formet med en overbevisende veksling mellom rektangulære nøytrale utstillingsrom i et nytt påbygg og kraftfulle, gedigne saler inne i eksisterende siloen.

...En diagonal passasje gjennom det spektakulære silorommet kobler havnepromenden naturlig sammen med byrommene bak. Kafe, museumsbutikk og temporære utstillinger sørger for et livlig innvendig byrom som formidler en fin overgang og snarvei mellom Kilden og nye Odderøya. Juryens anbefalinger fra fase en er godt ivaretatt. Bearbeiding av toppetasjen med nytt innhold og ny eksponering av siloens transformasjon mot syd, styrker prosjektet og overbeviser juryen om at forfatterne av ”Silosamlingen” er konkurransens klare vinner.

Les mer på kunstsilo.no


Copyright © 2010-2015 JBU. All rights reserved.

Design: Fundamentet.no | Powered by Makeweb